Friday, December 9, 2011

Lunch Break



Hari Jumaat yang best ni kita layan pewut yang dah sedia boroi ni dengan...beriyani ayam. Tak sure la anak nak makan ke idak, tapi ada spare buat bihun sup jugaaaaaa.  Layan gambar ajer lah kay. Jom....


The Ingrediants

Bawang berbiji2

Al-tomato


Stok ayam yang mengiurkan


Nasi beriani super panjang sedia dimasak

Ayam masala yang dah ready masak


Hasil yang tak seberapa

Cara2 memasak ayam masala - ayam rebus dulu yer. goreng bawang sampai naik bau & kaler golden. masukkan masala mix (ai beli jer ni. amek yg brand dtg dari pakistan. kalau takde, alternative boleh guna rempah ratus dlm sup tulang tu pastu campur dgn garam masala - letak dlm 3 sudu ni tuk ayam sekor, pastu letak rempah kurma 1 sudu, letak daun bay skali), campur tomato & ayam. masak sampai pecah minyak & letak potato kalau suka. ...tadaaa, dah siap.

Ai suka letak dlm nasi ayam ni, jadi bila nasi dah masak (nasi jgn dibukak lansung sampai dia masak, takyah jenguk2 lah), kacau dgn garfu supaya nasi yg panjang tu tak hancur. buat layer nasi, masala, nasi, masala...pastu panaskan balik. then baru kacau. ok siaaaap blh makan.


"Alhamdulillah"



Sue!


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...